Snowcountry

Het team van Boardshortz heeft zich uit laten nodigen om Snowcountry te bezoeken in

Hypermoderne touchscreen zuil.

Amersfoort. Het is indrukwekkend om te zien hoe deze Nederlandse webshop voor freeriden (zowel skiën als snow- en splitboarden) alle gear op voorraad heeft en wereldwijd levert en al 10 jaar een fantastische reputatie opbouwt.

3D model

In hun conceptstore, die wij mochten bekijken nog voor het seizoen sinds 10 november geopend is, biedt Snowcountry een unieke service om schoenen op maat te krijgen. Met een 3D-scanner wordt een scan van je voeten gemaakt. Vervolgens matcht een algoritme deze scan met alle 3D-modellen van de schoenfabrikanten. Hieruit komt een resultaat van een merk en model schoenen die perfect passen bij jouw voeten. “Mocht de uitkomst een model zijn wat niet in onze collectie zit, dan zeggen wij dat eerlijk tegen de klant en vertellen wij hem waar hij terecht kan om de juiste schoenen alsnog te krijgen”, aldus Dennis – mede eigenaar van Snowcountry. Een zeer objectieve en eerlijke klantbenadering.

3D scanner

De conceptstore heeft een uniek karakter: Het is een omnichannel ski- & snowboardstore waar beleving en ervaring centraal staan. Je kunt alles voelen, zien en beleven, maar vervolgens ook webstore orders ophalen en laten verzenden. Daarnaast kan je via zuilen met touchscreens direct informatie en achtergronden opzoeken over de merken, de modellen en nieuwe releases inzien. Natuurlijk staat er ook gewoon een specialist – gearhead – in de winkel die je kan helpen.

 

Ecologische footprint

Gevraagd naar welke ontwikkelingen wij kunnen verwachten zegt Dennis: “We zijn aan het onderzoeken hoe wij onze ecologische footprint kunnen verlagen. Enkele van onze koeriers bieden CO2 neutrale bezorging aan wanneer de klant bereid is hier (beperkt) extra voor te betalen.”